Prioritou väčšiny kandidátov na primátora je zaplniť priemyselný park

23.11.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 23. novembra (TASR) - Hlavnou prioritou väčšiny kandidátov na post primátora Vranova nad Topľou je zaplnenie zeleného priemyselného parku v južnej časti mesta, ktorý je už takmer dva roky po výstavbe ...
Záujemcovia o primátorské kreslo chcú riešiť aj výstavbu nových bytov, dokončiť rozpracované investičné akcie a realizáciu budovania protipovodňových opatrení.
\"Základnou prioritou pre tento región by malo byť zvyšovanie zamestnanosti, mohli by sme začať napríklad sfunkčnením nášho zeleného priemyselného parku, \" uviedol pre TASR kandidát na primátora za stranu Smer-SD Juraj Kuročka. Podľa jeho slov ak mesto chce mať doma zamestnaných a mladých ľudí, je potrebné v nových lokalitách Vranova zároveň vytvoriť podmienky pre individuálna bytovú výstavbu, ako aj pre výstavbu bytov.
Podľa nezávislého kandidáta Igora Šestáka je potrebné v meste dokončiť začaté investičné akcie, ako je napríklad rekonštrukcia centrálnej mestskej zóny či modernizácia zimného štadióna. \"O konkrétnych prioritách by mal však nový primátor hovoriť až po ekonomickom audite mesta. Keďže sa mi javí Mestský úrad predimenzovaný je podľa môjho názoru potrebné vykonať aj audit personálny, \" povedal pre TASR.
Zazmluvnenie nových investorov do priemyselného parku chce docieliť aj podpredseda Prešovského samosprávneho kraja Ján Ragan kandidujúci na post primátora ako nezávislý. Podľa neho je potrebné dokončiť rekonštrukciu centra mesta, zimného štadióna, ale aj mestského domu kultúry. \"Nemôžme zabúdať ani na protipovodňové opatrenia, budovanie parkovacích plôch či obnovu komunikácií, \" uzavrel Ragan.
Igor Čačko, kandidujúci za koalíciu SDKÚ-DS, KDH, SaS, Most-Híd, chce okrem zvyšovania zamestnanosti a prilákania investorov podporovať aj domáce podnikateľské prostredie. \"Práca je predpokladom pokojnej rodinnej atmosféry a odbúrava strach starších, že sa nebude mať kto o nich postarať, ak sú ich deti nútené cestovať ďaleko za prácou, \" konštatoval.
Noví investori v priemyselnom parku a budovanie protipovodňových opatrení je prioritou aj pre ďalšieho nezávislého kandidáta Jozefa Tarkaniča. V prípade úspechu vo voľbách sa chce podľa jeho slov zamerať aj na znižovanie kriminality a ochranu majetku občanov.
Nezávislý kandidát Ľubomír Pidaný je presvedčený, že nové vedenie mesta by sa malo snažiť o dokončenie obnovy centrálnej zóny, ako i vynaložiť maximálne úsilie pri získavaní investorov do priemyselného parku, a to na základe výhodnejšej ponuky ako doteraz. \"S cieľom dosiahnuť zvyšovanie zamestnanosti by malo ísť o také zmluvné podmienky, aké potenciálnym zamestnávateľom nikto v širokom okolí neposkytne, \" vysvetlil Pidaný.
Podpora zamestnanosti a výstavba nových bytov na území mesta je prioritou aj pre nezávislého kandidáta Jána Baloga. \"Mesto odovzdá budúci mesiac Vranovčanom novú 62-bytovú jednotku. Žiadosti o mestské byty však naďalej pribúdajú a to, čo sa postavilo, ani zďaleka neuspokojuje požiadavky obyvateľov mesta, \" podotkol pre TASR.
 

Vyberte región